Dag van de Mantelzorg

DagvdMantelzorg2018

DAG VAN DE MANTELZORG 2018
Zorgt u voor iemand in uw naaste omgeving? Voor iemand die ziek is of een beperking heeft? Als blijk van waardering voor uw inzet nodigen de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude u hierbij van harte uit voor diverse activiteiten op donderdag 8, vrijdag 8 en zaterdag 10 november.

Ga voor meer informatie of om u aan te melden naar wijzijneva.nl.


DagvdMantelzorg2017

DAG VAN DE MANTELZORG 2017
Zorgt u voor iemand in uw naaste omgeving? Voor iemand die ziek is of met een beperking? Als blijk van waardering voor uw inzet nodigen de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude u hierbij van harte uit voor diverse activiteiten op donderdag 9, vrijdag 10 en zaterdag 11 november.

Ga voor meer informatie of om u aan te melden naar wijzijneva.nl.


DagvdMantelzorg2016

DAG VAN DE MANTELZORG 2016
In 2016 is het thema van de landelijke Dag van de Mantelzorg “Doe het samen”. De gemeentes Leiderdorp, Leiden, Oegstgeest en Zoeterwoude hebben de handen ineen geslagen en een gezamenlijk programma opgesteld voor alle mantelzorgers uit de diverse gemeentes. U mag als mantelzorger voor het eerst dit jaar meerdere programma’s bezoeken. Dit uit waardering voor alle goede zorgen die u biedt. Aan de activiteiten zijn geen kosten verbonden.
Er zijn diverse activiteiten op donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 november.

Ga voor meer informatie of om u aan te melden naar wijzijneva.nl.


DagvdMantelzorg2015-poster

DAG VAN DE MANTELZORG 2015
Op dinsdag 10 november is de landelijke Dag van de Mantelzorg. Het motto van dit jaar is: ‘Mantelzorger, laat je zien!’. Deelname is gratis! Het programma is geschikt voor mantelzorgers van alle leeftijden.

Ga voor meer informatie over deze dag of om u aan te melden MantelzorgLeiden.nl.


DagvdMantelzorg2014-poster

DAG VAN DE MANTELZORG 2014
Op maandag 10 november vindt weer de landelijke Dag van de Mantelzorg plaats. Dit jaar is het thema: ‘Allemaal verhalen’ en we nodigen mantelzorgers uit Leiden dan ook graag weer uit voor een mooie middag.
Lees de Uitnodiging Dag van de Mantelzorg Leiden 2014 voor meer informatie over deze dag of meld u aan via de website MantelzorgLeiden.nl.

Bekijk ook het persbericht Dag van de Mantelzorg


DAG VAN DE MANTELZORG 2010, 2011 en 2012
In deze jaren werd rond 10 november een viering van de Dag georganiseerd in De Waag met:

Een uitgebreide informatiemarkt in de middag:
Mantelzorgers en belangstellenden konden de Waag binnenlopen voor informatie over ondersteunings mogelijkheden, door professionals en vrijwilligers. Daarnaast was er informatie over als vrijwilliger ingezet worden bij iemand met een beperking, ziekte etc. Vaak is deze inzet ook een enorme steun voor de mantelzorger.
Verschillende organisaties stonden mensen te woord bij een kopje koffie..
Feestelijke muzikale avond met buffet:
Afwisselend was er tijd voor hapjes halen bij het buffet, luisteren naar muziek, gesprekken aan de ronde tafels oa via een kaartspelletje met vragen.
Deze gezellige avond werd aangeboden aan mantelzorgers uit Leiden als blijk van waardering.


Ook in voorgaande jaren werd de dag van de Mantelzorg gevierd:
2009
In de Regenboog een gevarieerd programma met o.a. salsa dansen, bloemschikken of stoelmassage,
informatietafels en cabaret, discussie groepen over het thema “Mantelzorg, doe het samen”.

2008
Inloop in diverse wijken van Leiden voor informatie, een luisterend oor en een kopje koffie.
Op een andere dag rond 10 november een regionale dag van de Mantelzorg in het Archeon, met workshops en activiteiten in het park.