Inspiratiemiddag over mantelzorgen in het “nieuwe normaal”

Namens Incluzio organiseert EVA i.s.m. de Leidse Vereniging van Mantelzorgers een mantelzorgcafé over mantelzorgen in corona-tijd.

We leven namelijk in een tijd waarin bijna alles wat wij als ‘vanzelfsprekend’ beschouwden opnieuw wordt, dan wel is, herijkt. De begrippen ‘nabijheid’ en ‘zorg hebben voor jezelf en anderen’ zijn opnieuw geladen en hebben een hele andere betekenis gekregen.

Angst voor je eigen welzijn of dat van anderen verkleint onze wereld en werkt beperkend. Het maakt je wereld letterlijk kleiner. We hopen dat alles straks weer normaal wordt, terwijl we weten dat het niet meer wordt zoals het was en dat wordt al het ‘Nieuwe Normaal’ genoemd. En het nieuwe normaal is natuurlijk niet die anderhalve meter, maar eerder een nieuwe moraal. We staan dus aan de vooravond van een morele verandering, of beter gezegd een morele revolutie. En dat werd tijd omdat het oude normaal juist het probleem was / is.

Jolanda Looije, van trainingsbureau Toegepaste Helderheid, onderzoekt samen met u op deze inspiratiemiddag wat de impact is van ‘het nieuwe normaal’ voor ons mantelzorgers. Daarbij wisselen we ervaringen en tips uit. Dit doen we via de ‘Verbindende Communicatie’ (Non-violent communication).

De bijeenkomst vindt dus 22 september plaats vanaf 13:30 tot 16.00. Meer informatie over locatie, corona-voorzorgmaatregelen en hoe aan te melden, is te vinden op https://wijzijneva.nl/agenda/mantelzorgcafe-leiden-mantelzorgen-in-het-nieuwe-normaal